Nemme fladbrød på bål

Det skal du bruge:

3 dl vand, lunkent

15 g gær

1 spsk olie

0,5 tsk sukker

1 tsk salt

150 g grahamsmel

300 g hvedemel

olie til stegning

Sådan gør du:

Opvarm vandet så det er håndvarmt, og opløs gæren i vandet.

Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud i vandet.

Tilsæt grahamsmel, og derefter hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem – gerne 7-10 minutter, til dejen er glat og smidig. Tilsæt evt. mere mel efter behov, men pas på at den ikke bliver for tør.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45-60 minutter.

Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til kugler.

Brug en kagerulle til at rulle hver kugle ud til en tynd pandekage af ca. 2 mm tykkelse.

Varm en stor pande op ved middelvarme, og fordel et lag olie på panden.

steg brødene til de får farve og store bobler.

Thomas Møller

Mange årige overland entusiast og ejer af Moorlands.dk